HUSET

Børnene er fordelt på 2 stuer:

1.Vinkestuen

2.Havestuen

Hele huset er selvfølgelig til børnenes rådighed, men det er trygt og rart at have en gruppe og nogle voksne at høre til.

Det skal altid være rart at møde i børnehaven, og vi gør meget ud af at se barnet, sige godmorgen og vinke farvel sammen med barnet, hvis det er ønsket. Et farvel, når vi skal hjem, er også en selvfølge. 

Hellerup Montessori Børnehave er en selvejende deltidsinstitution, der blev oprettet i 1979 af forældre og pædagoger med interesse i Montessoripædagogikken. Børnehaven er karakteriseret ved høj grad af stabilitet, forudsigelighed og overskuelige hverdage, der er med til at skabe de bedste betingelser for, at børnene udvikler sig og får et godt selvværd. Dette betyder også, at der er rum og plads til de mere sårbare børn.

Et andet karakteristika er de pædagogiske Montessorimaterialer, udviklet til sansetræning og intellektuel træning af førskolebarnet på en enkel og logisk måde. Udviklingen af pædagogisk legetøj har langt overhalet Maria Montessoris ideer, både hvad angår fantasi og materialer, og i vores børnehave er en del af det bedste, moderne legetøj repræsenteret. Vores erfaring er dog, at børn både hjemme og i børnehaven, har en mangfoldighed af legetøj og kreative udfordringer, og at Montessorimaterialerne repræsenterer noget andet og anderledes, der fanger børnenes opmærksomhed. Det er med andre ord et supplement til det øvrige legetøj og beskæftigelsesmaterialer.

I haven findes 2 gynger, en sandkasse, et legehus, og en høj med rutsjebane samt en mængde cykler og løbehjul, som børnene bruger på en bane, der snor sig rundt i haven. Der findes buskadser børnene kan gemme sig i, kasser der kan bygges med, tre pilehytter til at lege i og et lille hængekøjemiljø med fire køjer, som børnene kan hvile i.

Går man ind i huset fra terrassen, findes der tre lyse og venlige stuer en suite. Den første, Havestuen, har plads til 21 børn. Stuen er møbleret med to borde, reoler med puslespil, kasser med klodser, dyr, spil, farver, papir og blyanter og meget andet. Der er desuden en skænk, hvor hvert barn har sin egen skuffe. Det er jo rart at have lidt privatliv, når der er så meget man skal dele.

 

Den midterste stue kaldes Montessoristuen. Her findes en reol med de gode gamle pædagogiske Montessorimaterialer, udviklet til sansetræning og intellektuel træning af førskolebarnet. Udviklingen af pædagogisk legetøj har langt overhalet Maria Montessoris ideer, både hvad angår fantasi og materialer, og i vores børnehave er også en del af det bedste, moderne legetøj repræsenteret. Men vores erfaring er, at børn, både hjemme og i børnehaven, har en mangfoldighed af legetøj og kreative udfordringer, og at Montessorimaterialerne repræsenterer noget andet og anderledes, der fanger børnenes opmærksomhed. Det er med andre ord et supplement til det øvrige legetøj og beskæftigelsesmaterialer.

I Montessoristuen findes også en dukkekrog. I den huserer der gerne fine damer og riddere, travle mødre og fædre der går på arbejde, som laver mad til babyen eller lufter hunden. Her er selvfølgelig bøger – vores egne eller lånt på biblioteket – og den hyggelige sofa indbyder til fordybelse. Vi har også en kamin, og i julemåneden samler vi hver dag alle børnene i denne stue, og tænder nogle dage op i kaminen.

 

Den tredje stue er Vinkestuen. Her er plads til 20 børn. Navnet kommer af, at det fra denne stue ud mod Rygaards Allé er praktisk at vinke farvel til mor og far. Stuen er – som Havestuen – indrettet med borde, reoler og skænk med skuffe til hvert barn samt en mængde legetøj.

Fra Vinkestuen går man ud i køkkenet. Det blev moderniseret i 2002. Ombygningen gjorde køkkenbordet både børne- og voksenvenligt på samme tid. Det er praktisk, når vi sammen bager og kokkererer. I køkkenet er også et spisebord. Her det rart at sidde og tegne, eller som forældre at få en hurtig kop kaffe. Noget mange benytter sig af.

 

Entreen rummer lige plads til overtøj for de normerede 41 børn. Fra entreen er indgang til to toiletter med hver et puslebord plus et stort og lille wc og en lang vaskekumme. Fra entreen er også nedgang til kælderen. Her findes et rum, hvor børnene kan boltre sig med madrasser og puder. Her er det tilladt at spille høj musik, larme og lave ballade. Det er også her, der laves rytmik med børnene en gang om ugen.

 

 

Velkommen til børnehaven!